Over ons

sander-3-223-Medium-blackwhite
Bsander-3-219-Medium-blackwhite
sander-3-315-Medium-blackwhite

Schoenen van houben is een speciaalzaak in Sittard voor de modebewuste schoenenliefhebber met eigen smaak. Een speciaalzaak die zich ieder seizoen weer onderscheidt door een stijlvolle schoenencollectie, aangevuld met verrassende accessoires. Met een deskundig,  eerlijk advies en persoonlijke service zorgen wij ervoor dat u zich als klant echt koning(in) voelt!

1980

Op 14 maart 1980 is Frans gestart aan de Limbrichterstraat 33 te Sittard. Na jaren ervaring te hebben opgedaan in de schoenenbranche was Frans eraan toe zijn opgedane kennis en passie voor schoenen zelfstandig uit te gaan voeren in zijn eigen stad Sittard. Bevlogen en eigenwijs als hij is, wilde hij zich vanaf dag één onderscheiden met een eigen samengestelde, unieke collectie.  Een gouden zet  waarmee Frans Houben Schoenmode een begrip  is geworden in de schoenenbranche.

2006

De passie voor schoenen is overgeslagen op zijn zoon Sander, die al op jonge leeftijd mee ging naar de beurzen. In 2006 is Sander in de zaak gestapt en na enkele jaren in de leer te zijn geweest bij zijn vader heeft hij in 2011 de zaak overgenomen.  Hij is op dezelfde voet verder gegaan met een aanvulling van accessoires. Maar altijd oog voor kwaliteit en onderscheidend vermogen. In april 2017 heeft hij de naam veranderd in ‘schoenen van houben’.

Onderscheidende collectie

Ook Sander richt zich op klanten die zich niet laten leiden door de massa, maar op klanten met een eigen gevoel voor stijl en mode. Natuurlijk worden de trends en ontwikkelingen in de schoenenbranche gevolgd, maar zegt Sander:  “het is de kunst om je eigen handtekening te zetten onder de collectie. Het is af en toe goed om naar je eigen gevoel te luisteren en niet klakkeloos een trend over te nemen. Zo onderscheiden we ons ieder seizoen met een nieuwe collectie die toch weer anders is.”

Naast een mooie, commerciële basiscollectie bestaat een groot deel van onze collectie uit schoenen die je op andere plekken niet of nauwelijks vindt. Vaak zijn dat kleinere labels die nog niet massaal zijn ontdekt door een collega of Nederlandse agent. Sander (en soms nog Frans) bezoekt hiervoor beurzen in o.a. Milan, Brussel en Düsseldorf. Naast het uiterlijk van de schoen wordt er ook nauwkeurig zorg besteedt aan kwaliteit en comfort van een schoen. Daarnaast is er ook aandacht voor het verhaal achter een schoen of merk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de  maatschappelijke betrokkenheid of de aandacht voor het milieu van een merk.

Deskundig advies

Alle medewerkers hebben een vakgerichte cursus gevolgd en blijven op de hoogte van de laatste trends door het lezen van vakbladen en gerelateerde websites en fora. Heb je vragen of advies nodig, aarzel niet om het te vragen. Wij adviseren je graag!

 Persoonlijke service

Wij zijn een eenmanszaak die zich bewust niet heeft aangesloten bij een inkoopvereniging. Daardoor hebben we meer vrijheid om een eigen collectie samen te stellen. Sander staat bijna iedere dag zelf in de zaak en hoort en ziet alles wat er speelt bij zijn doelgroep.  Deze informatie neemt hij dan weer mee bij bezoek aan beurzen en gesprekken met vertegenwoordigers. Zo probeert hij iedere keer opnieuw weer te verrassen met een onderscheidende en unieke collectie die toch weer anders is!